Om de vingers bij af te likken
Fatima organiseert Iftar
De Iftar is de maaltijd die tijdens de Ramadan wordt gebruikt direct na zonsondergang.
En Fatima Halima Ousrout uit Boschveld, één van de koks van de Wereldkeuken, had deze maaltijd woensdag bij Copernikkel georganiseerd.
Tekst & foto: Olaf Smit
Foto: eerst op de foto en dan lekker eten. Fatima links van Henk
Fatima
Als je ’s-avonds langs loopt bij Copernikkel en door het raam kijkt, zie je nog wel eens wat activiteiten die er plaats vinden. De ene keer is dat een repetitie van Boschveldband en Copernikkelkoor. Dan weer een avond van de de Ruilkring en woensdagavond vond er dus een Iftar plaats. Het waren voornamelijk vrouwen (±15) die Fatima had opgetrommeld om iets lekkers klaar te maken. Henk, bekend van zijn (vrouwen)-rol bij Hond van Boschveld en Olaf (iemand moet de foto’s maken) mochten ook aanschuiven.
Foto: keuze genoeg
Henk
De lekkerste gerechten stonden op tafel: Somalische Sambusa’s, loempiaatjes, wraps, Marokkaanse Bastilla, Italiaanse hapjes met aubergine, Biryani-rijst met noten, gedroogde vruchten en speciale specerijen, Baklava. Maar er stond nog meer, te veel om allemaal op te noemen, Henk was er stil van. Zie ook de foto’s!
Foto: eten en gezellig keuvelen gaan goed samen
Smullen
Iedereen smulde er van en het was ook erg gezellig. De volgende dag konden we er nog heerlijk van genieten tijdens de lunch. Dank je wel Fatima!
Foto: nog meer keuze