Burgemeester trots op ons bewonersinitiatief
Op bezoek bij Copernikkel
Woensdag 19 maart bezocht onze burgemeester Jack Mikkers, samen met wijkmanager Riekje Bosch, Copernikkel. Dat heeft hij al vaker gedaan en ook zijn vrouw kwam al eens langs. We zijn bekend bij huize Mikkers (en bij de gemeente).
Tekst & foto: Olaf Smit
Foto: Hamdija heeft het een en ander uit te leggen aan burgemeester Mikkers (midden)
Voorbeeld
Nadat alle aanwezigen zich voorgesteld hebben laat Mikkers al snel weten trots te zijn op ons bewonersinitiatief. Bij een burgemeestersoverleg onlangs in Epe werd Copernikkel namelijk gezien als een van de beste voorbeelden van bewoners-initiatieven in Nederland. Met zoveel veren in je . . . zou je bijna naast je schoenen gaan lopen. Bijna!
(Foto: Gastvrouw Hataw (rechts) in gesprek met de burgemeester)
Buurtverbinders
Volgens de burgemeester is er, mede door dit soort initiatieven, geleidelijk aan een andere manier van denken en werken aan het ontstaan binnen de gemeente. Zowel bij bestuurders als ambtenaren. Leidend daarbij is de vraag wat elke wijk en haar bewoners nodig heeft om mee te kunnen doen in onze stad. Om te voorkomen dat mensen vereenzamen en niet meer ‘gezien’ worden. Buurtverbinders zoals Copernikkel spelen daarbij een natuurlijke rol omdat ze, via haar initiatieven, vaak zicht hebben op wie er wonen en wie er eventueel hulp kan gebruiken.
(Foto: v.l.n.r. Jeannette, Joanda, Janneke, Monica, Hataw, Jack, Hamdija, Suzanne en Riekje)
Karakter wijk
De burgemeester wilde ook nog graag van ons weten hoe je het karakter van een wijk vast kan houden. Niet eenvoudig daar een antwoord op te hebben. De mensen maken de wijk dus om die mensen in de wijk te behouden zouden verschillende soorten betaalbare woningen daarbij kunnen helpen. Ook de aanwezigheid van sportverenigingen is belangrijk. Wat zeker een pluspunt is in Boschveld is het feit dat de BBS basisschool steeds meer kinderen uit de eigen wijk trekt. Dat is in het verleden anders geweest.
Buitenruimte
Tot slot nog een oproep van de burgemeester om ideeën te verzamelen voor inrichting van de buitenruimte, plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en spreken. Om de wijk levendig te houden en wellicht meer mensen ‘mee te kunnen laten doen’.