Wereldkeuken verzorgt kleurrijke kookworkshop
Woonbegeleiders Oekraïners aan het kokkerellen bij T.O.M.
Tekst: Joanda van Geffen
Foto: Marinda Snoer
Koks van de BoschveldWereldkeuken hebben op woensdag 11 januari een kookworkshop 'Kleurrijk Koken' verzorgd in de keuken bij T.O.M. (Traject Op Maat). De workshop was een teamdag van de sociaal woonbegeleiders van Oekraïense vluchtelingen in 's-Hertogenbosch. Ze maakten onder begeleiding van Fatima, Hataw, Maryam en Marinda van de Wereldkeuken hun eigen diner voor die avond.
(Foto: De deelnemers gaan vol enthousiasme aan de slag met hun avondmaaltijd tijdens de workshop)
Eigen avondmaal
De ruim 30 enthousiaste deelnemers leerden Marokkaanse bestilla's maken, Khagine (Iraanse gevulde pannenkoekjes) en dolma (gevulde Turkse wijnbladeren) als voorgerecht. Daarna stortten ze zich op de harira (Marokkaanse linzensoep) met brood en dip en sloten ze af met een Zuid-Afrikaanse 'Yskas Tert' en een Koerdisch dessert 'Muhallebi' (een soort panna cotta). Het mag duidelijk zijn dat niemand met honger naar huis is gegaan!