Kookworkshop Indiaas keuken bij de BBS
Foto: Olaf Smit
Tekst: Joanda van Geffen
Onlangs mochten mensen van de BoschveldWereldkeuken deelnemen aan een kookworkshop "Indiaas koken' bij de BBS. De workshop werd aangeboden door de Werkcarrousel uit Den Bosch. De Werkcarrousel is een leerwerkcentrum waar iedereen van alle leeftijden zijn of haar talenten mag ontdekken en ontwikkelen. Deelnemers waren voornamelijk koks en keukenhulpen uit de wereldkeuken.
(Foto: Met trots poseren de deelnemers samen met Deepesh (links achter) met de door hen samen gemaakte Indiase maaltijd.)
Deepesh Thakur is een van de koks van de Boschveldwereldkeuken en aan hem was de eer zijn 'leerlingen' een gerecht te leren koken uit zijn geboorteland. Op het menu stond Kip Tika Masala, rijst, salade en een uien pakora (bhajiya) te maken. Toen het eten klaar was werd er natuurlijk onmiddellijk opgeschept. De geuren van de heerlijke specerijen hadden ieders smaakpapillen al lang genoeg geplaagd...